Välkommen till

Nathalies blogg

Läs vidare

Förbättra din rörlighet

nathalie berglind fys mindre

Se till att ge dig tid att underhålla din rörlighet under årets mörka månader. Här kommer tre bra övningar som hjälper dig att fixa uppställningen, öka rotationen och rörligheten i framförallt bröstrygg och höfter.

Rörlighetsövning 1:  A-frame stretch
Ställ dig i golfuppställning och fäll från höften så att du kan sätta vänster armbåge på vänster knä och vänster hand på höger knä. Rotera upp höger arm mot taket. Upprepa åt andra hållet.

Rörlighetsövning 2: Big lunges
Stå i en armhävningsposition, sätt höger fot jämte höger hand. För höften mot marken. Sträck höger hand upp mot taket och andas ut. Tänk på att inte låta höger knä röra sig i sidled

Rörlighetsövning 3: Squat to stand
Sätt hälen lite bredare än höften, tårna är lätt utåtroterade, placera händerna under tårna. Böj på knäna och pressa dem utåt med hjälp av armbågarna. Lyft upp bröstet och pressa ner skulderbladen. Viktigt att hälen är i golvet hela tiden. Lyft upp höften och sträck ut baksida lår. Upprepa rörelsen.

Vårens resa går till La Manga

La-Manga-Golf-ResortFölj med mig till Spanien och La Manga i vår. I resan ingår det golfskola tillsammans med mig samt 5 greenfee på La Mangas olika banor så att du är väl förberedd när säsongen sedan startar hemma. Banorna är väldigt varierande och ni får i denna kombination en väldigt varierande vecka med spel och träning. La Manga har sedan länge varit ett golfmecca för engelsmän och oss skandinavier. Med sina 54 hål och en välorganiserad träningsanläggning inbjuder den till golfskolor eller spelresor i grupp. Anläggningen ligger
söder om Murcia i regionen som vimlar av golfbanor.

Kombinationen slår allt i Alicante med omnjed.

Läs mer och boka din plats här redan idag. Begränsat antal platser.

Gör dig redo för en ny säsong

Golfsäsongen är här. Här kommer mina tre bästa tips för att du ska få en så bra start på säsongen som möjligt när det är dags att pegga upp.

1. Vad har du för mål med din golf? Ta 15 min och fundera över vad du VERKLIGEN vill med den här golfsäsongen. Är ditt mål att gå ner i hcp, i så fall vilket? Vill du komma under en viss snittscore? Vill du vara med i en tävling för första gången? Eller vill du helt enkelt ha roligare på banan? Vad INNEBÄR i sådana fall det för dig?

2. Gör en besiktning. ”Varje år lär jag mig att spela golf igen” sa Ben Hogan för många år sedan. Varje vår gick han igenom grunderna i svingen – grepp, uppställning, sikte, så att allt var i sin ordning. För att öka dina bollträffar och träffa fler fairways är det smart att göra likadant. Jag hjälper dig gärna med detta, antingen genom en lektion eller Kom igång kurs den 25:e maj mellan kl 9-13.

3. Gå igenom din utrustning. Hur ser dina grepp ut? Dom ska inte kännas hårda och torra, utan bör bytas varannan säsong. Har du alla klubbor du behöver i bagen? Du bör ha en klubba som täcker var 10:e meter när du spelar. Ett fullt set är en SW (ca 55 grader) en Gapwedge (ca 50 grader), en PW (ca 45 grader) och sedan en J9-J6 eller kanske vidare upp till J5 och J4, men därefter kan du bygga på med hybrider och fairwayklubbor såsom du önskar. Till sist är det toppen om du har en utslagsklubba du gillar och som sätter bollen i spel så ofta som möjligt. Om du känner dig osäker är du välkommen att fråga mig!

Nathalie Berglind gruppträning (C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

Nathalie Berglind (C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

Höstens golfresa till Kapstaden

Följ med mig på en resa som har allt!

Vi varvar golf med vinprovningar i de båda vindistrikten Stellenbosch & Franschhoek tillsammans med goda middagar och underbar natur. Vi gör även utflykter till både Godahoppsudden och Kapstaden. Under resan spelar vi 5 rundor golf med coachning av mig på banan.

Efter en vecka runt Kapstaden flyger vi inrikes mot Johannesburg och avslutar resan med några dagars safari för att se The Big 5 och då bor vi på fantastiska Ivory tree gamelodge.

erinvale golf

Detta ingår:
Flyg Arlanda-Kapstaden med ett stopp
– Golfbag på flyget samt transfer
Del i dubbelrum på Erinvale Estate Hotel & Spa
– Helpension på Ivory tree game lodge
– Frukost alla dagar, 5 luncher och 7 middagar
– Vinprovningar
– 5 greenfee som spelas på Erinvale, De Zalze Golf Club och Clovelly
– Träning och coachning av Nathalie på banan

Boka din resa på 0413-17050 eller boka@winbergtravel.se.

Sydafrika Nathalie PDF

Positiva siffror för golfen

Färska siffror har nyligen publicerats som visar att golfen är på uppgång, vi blir både fler golfare OCH vi spelar mer. På bara 9 månader har vi spelat över 6 miljoner rundor tillsammans, wow!!!

Här är några av siffrorna:

-Antalet aktiva golfmedlemmar har ökat i obruten följd sedan hösten 2013. Ökningen uppgår till totalt 13 151 medlemskap.

-Golfsverige ökade 2016 i samtliga grupper:
Juniorerna ökade med 1 583 (+ 3.4 %) till 48 356.
Kvinnorna (seniorer + juniorer) ökade med 1 238 (+ 0,9 %) till 134 181.
Männen (seniorer + juniorer) ökade med 8 556 (+ 2,5 %) till 352 450.Det var en ökning med 8 182 (+ 1,8 %).

-Totalt 57 310 individer började eller återupptog golfspelet under 2016.

-Totalt 463 952 individer var medlemmar i oktober 2016.

-Antalet ronder ökade i år med 232 200 ronder (+ 4 %).

-På nio månader har det genomförts 6,4 miljoner ronder, vilket är nytt rekord.

-I snitt spelade golfarna 15,4 ronder, en ökning från 14,7 förra året.

Mina tips för en framgångsrik träningsvår. Bättre golfträning.

Källa: http://www.golf.se/golfsverige/golfsverige-i-siffror/

Kundkväll 9 november

winbergs

Onsdag 9 november kl 18.30 bjuder Winberg Travel och jag in till en delikat resekväll med golf- och Sydafrikainspiration varvat med ost, vin och trevligt sällskap!

Kom och förgyll vår kväll!

När: Onsdag 9 november

Var: Ågesta GK på Vidjavägen 3 i Farsta söder om Stockholm

Vilken tid: 18.30-20.30
Vad gör vi: Lyssnar på Nathalie Berglind från Ågesta GK & Milla från Winbergs som berättar om Nathalies kommande golfresa till Sydafrika, lite Hua Hin, Vietnam & Kambodja – nästa års resa till Nya Zeeland blir det kanske också tid för. Till det tar vi en bit ost och ett glas vin.

Anmäl Er senast 7 november till info@winbergtravel.se eller på telefon 0413-170 50.

VARMT VÄLKOMNA!

Koll på reglerna – del 4

Här får du tips på vad som gäller när du har tagit dig fram till greenen och vad du ska göra om du är osäker på om det är din boll.

Kundkväll 21 september

winbergs

Onsdag 21 september bjuder jag tillsammans med Winberg Travel in till en delikat resekväll med golf- och Sydafrikainspiration varvat med ost, vin och trevligt sällskap! Kom och förgyll vår kväll!

När: Onsdag 21 september

Var: restaurangen på Ågesta GK, Vidjavägen 3.

Tid: 18-20

Vad gör vi: Lyssnar på Nathalie från Ågesta GK & Milla från Winbergs som berättar om Nathalies kommande golfresa till Sydafrika, lite Hua Hin, Vietnam & Kambodja – nästa års resa till Nya Zeeland blir det kanske också tid för. Till det tar vi en bit ost och ett glas vin. Den som vill passa på att slå lite tar med klubborna och kommer lite tidigare – vi bjuder på en hink bollar på rangen!

Anmälan senast 16/9 till info@winbergtravel.se eller telefon 0413-170 50. Begränsat antal deltagare.

Varmt välkommen!

 

Månadens erbjudande – september

nathalie berglind bana
Röd avgång på lektioner. Under september kan du som medlem boka 50 min lektioner till reducerat pris.

Du betalar 575 kr istället för 695 kr. Gäller mån-tor före kl 15.00.

Boka via shopen på tel 08-4473331 eller mig direkt via e-post nathalie@agestagk.se.
Hälsningar

Nathalie