14 maj, 2017 Nathalie

Gör dig redo för en ny säsong

Golfsäsongen är här. Här kommer mina tre bästa tips för att du ska få en så bra start på säsongen som möjligt när det är dags att pegga upp.

1. Vad har du för mål med din golf? Ta 15 min och fundera över vad du VERKLIGEN vill med den här golfsäsongen. Är ditt mål att gå ner i hcp, i så fall vilket? Vill du komma under en viss snittscore? Vill du vara med i en tävling för första gången? Eller vill du helt enkelt ha roligare på banan? Vad INNEBÄR i sådana fall det för dig?

2. Gör en besiktning. ”Varje år lär jag mig att spela golf igen” sa Ben Hogan för många år sedan. Varje vår gick han igenom grunderna i svingen – grepp, uppställning, sikte, så att allt var i sin ordning. För att öka dina bollträffar och träffa fler fairways är det smart att göra likadant. Jag hjälper dig gärna med detta, antingen genom en lektion eller Kom igång kurs den 25:e maj mellan kl 9-13.

3. Gå igenom din utrustning. Hur ser dina grepp ut? Dom ska inte kännas hårda och torra, utan bör bytas varannan säsong. Har du alla klubbor du behöver i bagen? Du bör ha en klubba som täcker var 10:e meter när du spelar. Ett fullt set är en SW (ca 55 grader) en Gapwedge (ca 50 grader), en PW (ca 45 grader) och sedan en J9-J6 eller kanske vidare upp till J5 och J4, men därefter kan du bygga på med hybrider och fairwayklubbor såsom du önskar. Till sist är det toppen om du har en utslagsklubba du gillar och som sätter bollen i spel så ofta som möjligt. Om du känner dig osäker är du välkommen att fråga mig!

Nathalie Berglind gruppträning (C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

Nathalie Berglind (C) Photo by Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com